• ostale1
  • d08

Arhiva događanja

LD Ponikve – domaćin 20. Kupa LSGZ-a povodom Dana državnosti

Strijelci Lovačkog saveza grada Zagreba su tradicionalno  obilježili Dan državnosti  završetkom streljačkih natjecanja tj. 20. kupom LSGZ-a. Natjecanje su organizirali Lovački savez grada Zagreba i LD Ponikve, a održano je na streljani LD-a Ponikve 25.06.2014. Magla, kiša i hladnoća nisu spriječili stotinjak natjecatelja da ukrste bokerice u disciplinama lovački trap i lovački parkur. Unatoč lošem vremenu na streljani nije nedostajalo dobrog raspoloženja i adrenalina. Sudjelovalo je 17 ekipa s područja grada Zagreba. Događanju su nazočili gosti: Vinko Pavlić, dopredsjednik HLS-a  i Martin Čačić, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te Ivica Budor, tajnik HLS-a.

Od strane domaćina pozdrav gostima i strijelcima uputili su Branko Radić, predsjednik LSGZ-a i predsjednik LD-a Ponikve, te Ivan Krupec, tajnik LSGZ-a.
Početak natjecanja uveličali su lovački rogisti iz Brezovice.

Strijelci su „oštro oko“ i „mirnu ruku“ odmjerili u četiri discipline: ekipno, pojediačno, fair play i zračna puška.

Poredak u ekipnom dijelu natjecanja: 1. LD Fazan iz Šestina, 2. LD Sokol iz Stupnika i 3. LD Priroda iz Sesveta

Poredak u pojedinačnom dijelu natjecanja: 1. Zvonko Sedmak, 2. Branko Vlašec, 3. Željko Mareković

U Fair Playu najbolji je bio Zdravko Franje, a u zračnoj pušci D.Razum

Na natjecanju je ispaljeno više od 2000 patrona i 1600 glinenih golubova. Natjecanjem je rukovodio Tomislav Rončević.

U Lovačkom domu, koji je poseban ponos društva mnogi su se ugrijali i okrijepili lovačkim ali i drugim delicijama koje su pripremili vrijedni članovi LD-a Ponikve.
Predsjedik LSGZ-a i LD Ponikve Branko Radić najboljima je uz prigodan govor i čestitke uručio pehare. Druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati.